Cunoscutul obiectiv turistic Machu Picchu din Peru a fost deschis pentru prima dată de la începutul pandemiei, însă pentru un singur turist. Este vorba despre un japonez care a rămas blocat 7 luni în statul din America Latină.

Potrivit site-ului de ştiri Ziare.com, japonezul Jesse Takayama a primit permisiunea specială de a vizita ruinele incaşe ca urmare a faptului că a fost blocat în Peru începând din luna martie, din cauza restricţiilor de călătorie.

Acesta sosise în Peru cu gândul de a vizita satul incaş, dar din cauza pandemiei a rămas blocat în oraşul Aguas Calientes, nemaiputând să se întoarcă acasă.  

Autorităţile din statul sud-american au decis însă să-l răsplătească pe bărbat, ministrul Culturii Alejandro Neyra permițându-i să intre în Machu Picchu înainte de a se întoarce acasă. "A venit la noi în țară pentru a-și îndeplini visul", a spus oficialul peruan, scrie BBC. 

Când a ajuns în vârful muntelui Machu Picchu, Takayama a publicat pe reţelele de socializare o înregistrare video în care le-a mulțumit autorităților pentru surpriza făcută. 

Celebrul obiectiv turistic îşi va deschide porţile pentru turişti abia din luna noiembrie şi va permite accesul numai la 30% din totalul de până acum.

Statul din America Latină se află pe locul 8 în clasamentul internațional legat de amploarea pandemiei de coronavirus. De la începutul pandemiei și până în prezent în Peru au fost confirmate aproape 852.000 de cazuri de îmbolnăviri cu Covid-19, dintre care peste 33.000 de persoane au decedat.