Două fotografii cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, publicate miercuri, au ajuns virale pe reţelele de socializare. Acestea îl surprind pe şeful statului francez în timpul unui antrenament de box, musculos şi încordat.

Imaginile alb-negru au fost publicate pe Instagram de fotograful oficial al preşedintelui, Soazig de La Moissonnière.

Acestea îl surprind pe Macron în timp ce lovește un sac de box în sala de antrenament. Potrivit Libertarea.ro, şeful statului francez este un împătimit al cluburilor de box.

Soţia sa a spus în urmă cu câteva luni, într-un interviu, că Macron face un antrenament de box de circa 45 de minute de două ori pe săptămână. 

Sursa citată mai scrie că Soazig de La Moissonnière l-a mai surprins în astfel de ipostaze informale pe preşedinte.

Imaginile au devenit rapid ţinta ironiilor internauţilor. Unii comentatori au spus că fotograful a utilizat photoshop pentru a mări muşchii preşedintelui. 

Alții au editat o imagine cu supereroul Hulk, punând capul președintelui pe corpul personajului. 

Alţii au glumit că el este "omul puternic al Europei" şi că se poate lua la bătaie cu Vladimir Putin. 

Au fost, însă, şi multe comentarii măgulitoare la adresa preşedintelui. "Un preşedinte combativ pentru Franţa. Fotografii magnifice", a fost unul dintre ele. 

"Nu ştiu dacă sunt retuşate sau nu, nici nu contează. Ce ştiu, oricum, e că (fotografiile) fac parte din virilismul neo-populist pe care anumiţi lideri îl adoră astăzi, începând cu maestrul genului (până acum) Vladimir Putin", a scris pe Facebook Éric Anceau, un profesor de istorie contemporană cunoscut în Franţa, care predă la Universitatea din Lorena.


(Sursa foto: Instagram - Soazig de la Moissonnière)

La începutul anului, Emmanuel Macron a publicat pe pagina sa de pe platforma X un video scurt în care el boxează.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!