MAE transmite că informaţiile vehiculate de presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii şi că informaţiile respective ar fi "consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină".

"Potrivit unui comunicat oficial dat publicităţii astăzi de Ministerul de Interne bulgar, precum şi datelor obţinute de la autorităţile bulgare competente prin intermediul Ambasadei României la Sofia, informaţiile vehiculate de către presa din Bulgaria cu privire la doi suspecţi de activităţi teroriste nu corespund realităţii. Conform aceleiaşi surse, informaţiile respective reprezintă consecinţa unei interpretări denaturate a unor ample măsuri de securitate dispuse de forţele de ordine din ţara vecină, atât în contextul unui eveniment public de anvergură din oraşul Burgas, cât şi în cadrul strategiei interne de combatere a migraţiei ilegale şi a activităţii infracţionale vizând falsificarea documentelor de identitate", precizează MAE, într-un comunicat.

"Referitor la cărţile de identitate ale căror fotocopii au fost publicate în mass-media locală, aceeaşi sursă precizează că documentele în cauză nu sunt autentice", menţionează Ministerul de Externe.

De asemenea, Ministerul bulgar de Interne a dezminţit informaţii de presă potrivit cărora autorităţile caută doi presupuşi terorişti care ar avea legături cu gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), potrivit ediţiei de duminică a ziarului 24 Ceasa, relatează site-ul Novinite.com.

Duminică, presă din Bulgaria a relatat că serviciile de securitate din această ţară ar căuta un cetăţean român şi o tânără din Franţa suspectaţi de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic.

Informaţia publicată duminică de presa bulgară duminică, anterior, este "o interpretare greşită a măsurilor adoptate de către Ministerul de Interne", a anunţat ministerul într-un comunicat, potrivit cotidianului.

Între măsurile greşit interpretate se află consolidarea securităţii în oraşul Burgas, la Marea Neagră, în legătură cu festivalul de muzică Spiritul Burgasului, dar şi îndreptate împotriva migraţiei ilegale şi punerii în circulaţie a unor documente false, potrivit Novinite.