Directorul Muzeului oraşului Oradea (MoO), Angela Lupşea, şi-a început anul în forţă, cu decimarea contestatarilor. Aceasta îşi introduce subalternii în Comisia de disciplină unde invocă neîndepliniri de sarcini pe care tot ea le-a provocat.

Primul "executat" a devenit fostul manager al MoO, doctorul în antropologie Imre Zoltan, retrogradat anul trecut de Lupşea ca şef de birou pentru că s-a interesat peste capul ei despre acreditarea muzeului. Directoarea a invocat întârzierea digitalizării bibliotecii MoO după ce tot ea a interzis achiziţionarea unui soft profesional, apoi şi utilizarea unui soft gratuit de pe internet, iar mai târziu chiar... folosirea scanerului!

Găsit vinovat, săptămâna trecută, marți, acuzatul a fost pus să aleagă între a demisiona de bunăvoie sau a fi dat afară disciplinar, fără şanse pentru alt post la stat, "alegând" prima variantă.

Pentru săptămâna aceasta a fost convocat în faţa comisiei muzeograful Augustin Ţărău, acuzat că n-a returnat la timp Arhivelor Judeţene câteva broşuri împrumutate de Lupşea anul trecut, după ce tot ea le interzisese subalternilor să ia legătura cu orice instituţie.

Între timp, şi muzeografii Dumitru Noane şi Cristina Puşcaş au fost somaţi că riscă la rându-le să fie judecaţi de Comisia de Disciplină, sub acuzaţii care ar urma să le fie comunicate. Iar în Muzeu ştiu până şi femeile de serviciu că rezultatul judecăţii e cunoscut de dinainte!