Iubitorii de teatru au avut ocazia să-l vadă jucând, marţi seară, pe scena Filarmonicii, pe maestrul comediei, Horaţiu Mălăele, care a interpretat unul dintre cele trei roluri ale spectacolului "Podu'", adus la Oradea, în cadrul Toamnei Orădene.

Spectacolul, o adaptare după piesa "Podul Sinucigaşilor", scrisă de dramaturgul Paul Ioachim, prezintă un Neînţeles (Horaţiu Mălăele), un Îndrăgostit (George Ivaşcu) şi o Artistă (Meda Victor), care se întâlnesc pe un pod de lângă şinele de tren, vrând să se sinucidă.

Dialogul, presărat cu replici comice, prezintă povestea fiecăruia, cea a dramaturgului neînţeles, căruia nu-i sunt apreciate operele, a actriţei care nu reuşeşte să-şi găsească rolul, dar nici iubirea, şi cea a îndrăgostitului, care a fost părăsit de femeia vieţii lui. Când însă trenul ajunge aproape de ei, cei trei se râzgândesc, iar falsa lor sinucidere reprezintă un nou început.

Memorabilă e replica Neînţelesului, care încheie spunând: "Înainte să ne despăriţim aş vrea să nu uitaţi că viaţa este totuşi o melodie tristă".

Comedia spumoasă i-a făcut pe orădeni să râdă în hohote, datorită dialogului, dar şi interpretării excelente actorilor.

Actorii au fost aplaudaţi în picioare minute în şir, în timp ce Horaţiu Mălăele a mulţumit publicului, împărţind pâine şi struguri, alimente folosite de personajul său pentru a întinde o masă în timpul spectacolului.