Pandemia de Covid-19 i-a obligat pe politicienii bihoreni să se adune în spaţii publice pentru conferinţe de presă, chiar cu riscul de a fi confruntaţi direct de cetăţeni. S-a întâmplat şi joia trecută, când candidatul PSD la Consiliul Judeţean, Ioan Mang, şi cel pentru Primăria Oradea, Emilian Pavel, s-au întâlnit cu jurnaliştii în Parcul 1 Decembrie, la finalul conferinţei fiind acostaţi de o femeie pentru a reclama abuzurile primarului PSD din Săcădat, Aurel Popa, care i-ar fi furat nişte terenuri.

"De 4 ani mă lupt cu mafia PSD-istă", a zis femeia, agitată, dar politicoasă. Reclamanta avea şi o pungă cu acte pe care le-a împins spre Mang şi Pavel, dar degeaba, fiindcă aceştia n-au vrut să le răsfoiască, spunându-i doar că autorităţile trebuie să decidă dacă edilul este sau nu un penal. PSD-iştii au stat cu mâinile împreunate şi cu capetele plecate în faţa ei, ca şi cum ar fi ascultat un duhovnic, dar văzând că femeia nu conteneşte cu acuzele, au întrebat-o dacă a fost trimisă acolo de adversari.

"Numa’ Dumniezo m-o trimis", a răspuns reclamanta, adăugând ea trecuse întâmplător prin parc. După nici 3 minute, şi politicienii, şi femeia şi-au văzut de drum. Ca în campanie: se fac că ascultă, dar îşi văd de ale lor...