Magazia unei gospodării dintr-o localitate bihoreană a fost distrusă în urma unui incendiu care a fost provocat, miercuri, de copii care s-au jucat cu focul.

Potrivit unui comunicat transmis joi de sergent major Alina Butaci, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, incendiul a fost sesizat la 112 la ora 18.10. La casa situată în satul Galoşpetreu, comuna Tarcea, au ajuns pompieri din cadrul Staţiei Valea lui Mihai.

Aceştia au reuşit în scurt timp să localizeze să lichideze incendiul, care a afectat magazia casei, dar şi să împiedice propagarea flăcărilor la locuinţă.

„Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de jocul unor copii cu focul”, se arată în comunicat.

Nu au fost persoane rănite.


În acest context, ISU Crişana a transmis mai multe sfaturi în prevenirea incendiilor, pentru părinţii, bunicii ori tutorii copiilor:

- păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care nu are acces;

- înlăturaţi orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-i cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lui;

- nu îl lăsaţi singur în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcţiune;

- odată cu creşterea, învăţaţi-l cum să utilizeze sursele de aprindere şi să se comporte în situaţii de pericol.

Învăţaţi copilul următoarele reguli ce îi pot salva viaţa:

- dacă este singur acasă, să părăsească imediat locuinţa şi să anunţe un vecin sau primul adult despre izbucnirea incendiului;

- dacă nu poate părăsi locuinţa, să telefoneze, dacă are posibilitatea, la 112 (numărul unic pentru urgenţe) şi să anunţe evenimentul precizând adresa, precum şi faptul că este blocat în casă, după care să iasă la fereastră şi să strige după ajutor;

- să nu se ascundă în dulap, sub pat sau în alte locuri în care nu poate fi văzut de persoanele care intră în locuinţă;

- dacă i-au luat foc hainele, trebuie să se lase pe sol şi să se rostogolească până la stingerea flăcărilor;

- atunci când în încăpere este fum, trebuie să se deplaseze aplecat sau târâş pentru a evita inhalarea acestuia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!