Simona Halep este prima tenismenă din România care a reuşit să ajungă în finala turneului de la Wimbledon.

Românca va juca pentru trofeu cu celebra tenismenă americană Serena Williams, care are o carieră impresionantă aducând nu mai puţin de 23 de titluri de grand slam. Simona Halep a obţinut primul ei titlu de grand slam anul trecut când a ridicat trofeul de la Roland Garros. 

Finala turneului de la Wimbledon dintre Simona Halep şi Serena Williams va fi transmisă în direct de la ora 16 pe canalul Eurosport 2 şi va fi urmărită de milioane de oameni. 

Simona Halep și Serena Williams s-au întâlnit până acum de 10 ori. Românca are doar o singură victorie în fața americancei (6-0, 6-2), pe care a obținut-o în 2014, în grupe, la Singapore, la Turneul Campioanelor.

Ambasada Statelor Unite ale Americii în România a postat un mesaj interesant, urându-le ambelor jucătoare succes. 

"Cu Simona şi Serena. Lângă ele suntem noi, aşteptând cu nerăbdare ️finala de azi, de la Wimbledon. Le iubim pe amândouă, aşa că azi nu ţinem cu nimeni, doar ne bucurăm de frumuseţea tenisului. Hai, România! Go, USA!", este mesajul postat pe pagina de Facebook a reprezentaţei Ambasadei SUA.

Finala Wimbledon va fi urmărită din tribune de Catherine, ducesa de Cambridge, şi de Meghan, ducesa de Sussex. Aceasta din urmă este şi bună prietenă cu Serena Williams.