Cireaşa de pe tort

Magazinul iSintezis, reseller autorizat Apple, s-a deschis la finele săptămânii trecute, în Lotus Center, în apropiere de zona de food. "Este singurul magazin de acest gen din Oradea şi, de altfel, din judeţul Bihor, pentru că ei dau o singură licenţă pentru un judeţ", a declarat managerul magazinului şi al firmei Sintezis, Andrei Bondor, care luni, a prezentat jurnaliştilor orădeni noul magazin, întâmpinându-i cu mere verzi (simbolul Apple).

Magazinul se vrea o încununare a succeselor obţinute de-a lungul anilor de Sintezis. "Anul acesta am împlinit 20 de ani, iar acest iSintezis este cireaşa de pe tort", a punctat managerul, adăugând că a fost mânat în demersul său şi de faptul că el însuşi un mare fan al concernului.

La iSintezis se găseşte tot ceea ce există în portofiul Apple, iar comenzile pentru ce nu există pe stoc sunt onorate în maxim două zile. "Suntem retaileri autorizaţi şi am implementat aici tot ce înseamnă standard de calitate Apple, începând cu lookul magazinului şi felul în care cade lumina pe produse, până la tipul caracterului din siglă şi la politica de preţuri", a mai spus Bondor, precizând că magazinul arată la fel cu cele din toată lumea, fie că e vorba de New York sau orice alt oraş din lume.

Gadgeturi pentru toţi

Alături de "extensii" precum căşti, microfoane, boxe sau huse, produsele iSintezis sunt pe mai multe paliere: de entertainment, gen iPod sau iPhone, axate pe jocuri, video şi foto, categoria "muzicală", cu softuri şi instrumente pentru amatorii care vor să creeze muzică pe calculator, echipamente semiprofesioniste, ca de pildă Macbook sau Macbook Air, şi echipamentele profesioniste, unde intră iMac-uri cu procesoare avansate ce le oferă utilizatorilor şi o grafică superioară pliată pe nevoile celor care lucrează cu fotografii şi filme de calitate.

Printre altele, Bondor a menţionat că unul dintre marele avantaje ale calculatoarelor Apple este faptul că, spre deosebire de cele cu sisteme de operare Microsoft, nu necesită antivirus, sunt mai rapide şi mult mai stabile. "Apple nu cunoaşte viruşi, nu există sistemul control-alt-delete (n.r. de deblocare/repornire a calculatorului în Windows), se închide şi se porneşte simplu, fără bootare, iar aplicaţiile sunt şi ele simple", rezumă Bondor câteva dintre beneficiile produselor pe care magazinul său le comercializează.

2 in 1

Nu e de ici de colo faptul că persoanele obişnuite cu Windows pot să îşi instaleze şi acest sistem de operare, pe o partiţie separat, şi să lucreze cu cele două în paralel. La fel, mult uzitatul Office este disponibil atât într-o versiune mai "prietenoasă", asemănătoare cu cel al Microsoft, cât şi în forma "tradiţională" Apple.

Cum era de aşteptat, în funcţie de dotări şi echipamente, preţurile produselor variază, de la câteva sute de lei până la sute şi chiar mii de euro. "Vom păstra calitatea produselor şi serviciilor Apple", a promis Andrei Bondor. Şi e doar începutul. Pentru că în curând firma Sintezis le va pune la dispoziţie doritorilor posibilitatea de a învăţa gratuit totul despre produse şi modul lor de folosire, de la un specialist Apple.

"Probabil că vom da drumul la aceste cursuri în luna iunie, într-o şcoală de vară", a mai punctat Andrei Bondor, afirmând că Sintezis e pregătit să revină în forţă, în special în ce priveşte ofertele de soluţii informatice şi va oferi noi locuri de muncă. "Este un semnal că vom fi tot mai activi de acum înainte. Începem să dezvoltăm şi un centru de instruire. Vom face cursuri cu traineri autorizaţi nu doar pentru Apple, cât şi în general, în ce priveşte soluţiile de informatizare".

Pe de altă parte, sâmbătă, şi fotbaliştii de la FC Bihor au vizitat magazinul care aparţine sponsorului clubului. Detalii despre eveniment, pe site-ul oficial al clubului.