Magazinul Carrefour din ERA Park Oradea a fost amendat, joi, de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) cu 63.000 lei în urma reclamației făcute de un consumator bihorean. Din cauza mizeriei și a neregulilor, comisarii au închis în aceeași zi și zona de prestare a serviciilor de servire asistată și raionul de legume și fructe.

Potrivit unui comunicat transmis joi seară de șeful CJPC Bihor Giani Bura, una dintre principalele probleme găsite la fața locului de comisari au fost fructele și legumele mucegăite.

Aceștia au descoperit și că materiile prime care erau folosite în zona de preparare a mâncării, în speță sosurile, cașcavalul, șunca, carnea refrigerată și măslinele, au fost scoase din ambalajele originale și nu aveau elemente de identificare, dar nici informații cu privire la data de expirare. În plus, comisarii au găsit și produse cu limita de consum depășită.

Cuptoarele, plitele, tăvile, tigăile și rotisorul cu urme de grăsime, cu arsuri și cu resturi alimentare au fost alte probleme.

Într-un alt loc, la zona cu spații frigorifice, reprezentanții CJPC au descoperit vitrine insalubre, cu urme de rugină și impurități.

Între neregulile găsite în magazin s-au mai numărat și „produse cosmetice cu informare incompletă, fără elemente de identificare şi caracterizare complete şi corecte, instrucțiuni, avertismente, atenționări specifice”.

Din aceste motive, unitatea retailerului Carrefour a fost sancționată de CJPC Bihor cu 5 amenzi în valoare de 63.000 lei.

În urma numeroaselor probleme, raionul de legume și fructe, precum și cel dedicat servirii asistate cu produse alimentare, au fost închise temporar, până la curăţarea şi iginiezarea acestora. Cel mai probabil, acestea vor fi redeschise vineri, după remedierea problemelor.

Pe lângă amenzi, comisarii au oprit definitiv de la vânzare produse alimentare în valoare de 6.000 lei.

De altfel, șeful CJPC Bihor, Giani Bura, a transmis și câteva imagini în care se văd fructele mucegăite, precum și un video în care se vede cum, în zona destinată servirii cu produse alimentare, angajații fac curățenie.

„Datele de contact la care consumatorii bihoreni pot contacta CJPC Bihor sunt: telefon 0377755359, email: secretariat.bihor@anpc.ro, iar reclamații se pot depune pe site-ul: www.anpc.ro”, se mai arată în comunicat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!