Magazinul Selgros din cartierul Nufărul din Oradea a fost amendat cu 56.000 de lei, după un control al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC), în cadrul căruia au fost descoperite mai multe nereguli, inclusiv echipamente murdare, mucegai, rugină şi depuneri de mâzgă. Zona de produse congelate a fost închisă temporar, din cauza depunerilor de gheaţă.

Detalii despre amendă şi nereguli au fost transmise, miercuri, printr-o informare de presă de şeful CJCP Bihor, Giani Bura.

Controlul a fost făcut luni şi a făcut parte dintr-o serie de acţiuni desfăşurate la nivel naţional în lanţul de hipermarketuri Selgros de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor.

Concret, comisarii au descoperit că magazinul din Oradea a scos la vânzare legume şi fructe nesortate, cu urme de mucegai şi depreciate, mai multe produse cu ambalaje deteriorate ori rupte, produse neprotejate de arsurile provocate de frig ori produse ambalate ce aveau depuneri de gheață în interior și deformări.

De asemenea, mai multe spaţii frigorifice, precum şi zona de producţie preparate din carne au fost găsite murdare, cu resturi de ambalaje, cu praf, mâzgă, rugină în zona de sub blatul de jos şi praf în sistemul de ventilaţie.

Alte nereguli depistate de comisari au fost echipamente utilizate în zona de coacere cu depuneri de rugină şi resturi alimentare şi "⁠lipsa unei evidențe privind producţia de produse de patiserie coapte în unitate, care să permită stabilirea cantităţii coapte în ziua în curs".

Ca atare, reprezentanţii CJPC Bihor au scris şase amenzi în valoare totală de 56.000 de lei.

În plus, au dispus oprirea temporară, până la remedierea problemelor, a prestării serviciilor în zona cu aparate frigorifice şi oprirea definitivă de la comercializare a unor produse alterate în valoare de 16.200 de lei.

La nivel naţional, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a verificat în total 23 de magazine Selgros şi a aplicat amenzi în valoare de 450.000 de lei.

Totodată, comisarii ANPC au închis, din cauza problemelor depistate, pentru o perioadă de 6 luni, magazinul Selgros din Iaşi şi au propus închiderea temporară pentru o perioadă de 6 până la 12 luni a magazinului Selgros Băneasa din Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!