Un cetăţean maghiar în vârstă de 74 de ani s-a aventurat pe traseul Izvoarele Someşului Cald din masivul Vlădeasa şi nu-şi va uita în grabă aventura.

În apropierea cascadei Moloh, bărbatul a alunecat pe algele depuse pe albia stâncoasă a râului, a căzut şi s-a lovit la cap. Un apel la numărul unic de urgenţă 112 efectuat miercuri, în jurul orei 17.40, anunţa că bărbatul are hemoragie la nivelul capului şi şi-a pierdut conştiinţa. "În urma apelului, un echipaj de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Padiş, împreună cu un echipaj al SJ Salvamont-Salvaspeo Bihor s-au deplasat în zona indicată unde au ajuns în jurul orei 18.20", a anunţat, joi, Jandarmeria Bihor.

Salvatorii l-au pansat pe turistul maghiar şi l-au dus pe o targă până la Poiana Vărăşoaia, de unde a fost preluat de un echipaj SMURD în jurul orei 21. Bărbatul a fost apoi transportat de paramedici la spital.

"La intervenţie au participat 6 salvatori montani, doi jandarmi montani şi un turist care s-a oferit voluntar să ajute la transportul tărgii", se mai arată în comunicatul Jandarmeriei.

Traseul Izvoarele Someşului Cald este unul cu porţiuni dificile, motiv pentru care nici nu este recomandat turiştilor neantrenaţi, iar pe timp de iarnă este chiar interzis.