Pe lângă multele avantaje de care dispun, precum salariile babane ori influenţa, universitarii cu funcţii de conducere au şi o amărâtă de obligaţie anuală, ca de altfel toţi funcţionarii publici: să depună o declaraţie de avere actualizată, prin care să arate cât le-a sporit bunăstarea.

Pentru decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adrian Maghiar, unul dintre cei doi fii ai întemeietorului Universităţii, Teodor Maghiar, această obligaţie este însă mult prea grea.

Aşa cum a făcut şi în 2020, nici anul acesta decanul nu a depus declaraţia de avere, deși trebuia s-o facă până cel târziu pe 15 iunie. Anul trecut, Universitatea l-a reclamat la Agenţia Naţională de Integritate, dar pesemne că l-a durut fix în cot, dovadă că a recidivat.

Nici nu-i de mirare, dat fiind că pentru cei care nu depun declaraţiile, legea prevede o banală amendă între 50 şi 2.000 lei. Totuşi, decanul susţine că va trimite documentul la Universitate cât de curând. Măcar să scape de gura lui Bihorel, că amenda sigur n-o simte...