Am trăit s-o vedem şi pe-asta: Universitatea din Oradea îşi reclamă doi şefi la instituţii cu mai multă putere! Săptămâna trecută, Universitatea a trimis o adresă Agenţiei Naţionale de Integritate, anunţând că doi angajaţi refuză să-și scrie declaraţiile de avere şi de interese.

Potrivit legii, la fel ca demnitarii şi bugetarii, universitarii cu funcţii de conducere şi control trebuie să depună aceste documente anual, până cel târziu pe data de 15 iunie.

Universitarii care refuză să-şi publice averile şi interesele sunt şeful Biroului Juridic, Romulus Indrieş, care pretinde că, de fapt, nu se încadrează în obligaţiile legii, şi decanul Facultăţii de Medicină şi Farmacie, Adrian Maghiar, unul dintre fondatorii Spitalului Pelican, care se face că plouă.

Deşi UO l-a notificat, amintindu-i de obligaţie, Maghiar tot nu s-a sinchisit să completeze documentele.

La fel a procedat şi în anii trecuţi, când şi-a făcut publice veniturile şi interesele abia după ce BIHOREANUL a semnalat public încălcarea legii. Acum, nici asta n-a mai contat. Ce are de ascuns numai el ştie. Iar cum amenda maximă pe care o poate încasa e de 2.000 lei, probabil că nici emoţii n-are în privinţa reclamaţiei...