ABA Crişuri a anunţat, joi, că Guvernul maghiar prin Directoratul General pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă, a trimis în sprijinul sinistraţilor din Moldova materiale pentru evacuarea apei, în valoare de 7.802.000 forinţi, la cererea României pentru asistenţă internaţională şi prin Acordul bilateral Ungaria - România.

"Aceste materiale au ajuns ieri la ABA Crişuri, iar în decursul zilei de azi vor ajunge la Galaţi. Materialele trimise de Direcţia Apelor din Debrecen constau în 10 pompe de apă (1300l/min), două generatoare cu o capacitate de 4kw, 8 corpuri de iluminat, 8 cabluri rotative a câte 30 m fiecare, 5.000 de torţe cu ulei de parafină, două role de geotextil, 10 furtunuri de aspirare, şi 20 de furtunuri de presiune", se arată într-un comunicat al ABA Crişuri.

Aceste materiale vor intra în patrimoniul Ministerului Mediului şi Pădurilor, mai precizează informarea.

Pe de altă parte, instituţia a mai anunţat că, încă din 25 iunie, o echipă formată din 8 specialişti orădeni, condusă de inginerul Vasile Palcu, a fost trimisă pentru ajutorarea autorităţilor cu 1,8 kilometri de hidrobaraje şi mii de saci. "Echipa a ajutat la montarea hidrobarajelor la Săuceşti şi Galaţi", se arată în comunicat.

Reprezentanţii instituţiei au mai amintit că, în 2008, au intervenit în timpul inundaţiilor din Moldova la montarea unor hidrobaraje pe digul de la Mirceşti, cât şi la inundaţiile din acest an din Ungaria.