În organizarea Clubului Sportiv Voinţa, în colaborare cu Primăria municipiului Oradea, la Arena "Voinţa" s-au desfăşurat în această săptămână întrecerile ediţiei 2011 a Cupei Justiţiei la tenis de câmp.

De patru ani, magistraţii orădeni abandonează pentru câteva zile sobrietatea robelor în favoarea albului echipamentului de tenis, liniştea sălilor de proces pentru exuberanţa mişcării pe terenul de zgură roşie. Şi în acest an, peste 20 de avocaţi, judecători, notari şi jurişti şi-au dat întâlnire pe terenurile clubului "Voinţa" pentru a stabili pe "cel mai bun tenismen dintre magistraţi şi cel mai bun magistrat dintre tenismeni".

Sufletul competiţiei a fost judecătorul Antik Levente, despre care directorul CS Voinţa, Mircea Drăgoi, are numai cuvinte de laudă. "An de an îşi mobilizează colegii de breaslă către mişcare în folosul sănătăţii agrementată cu spirit de competiţie dar mai ales cu multă bună dipoziţie", zice Drăgoi.

Faţă de ediţiile precedente ale Cupei Justiţiei, în acest an s-a desfăşurat, în premieră, pe lângă probele de simplu şi dublu şi cea de dublu mixt, partenerii "titularilor de drept" fiind soţiile sau prietenele acestora.

Participanţii au jucat în sistem turneu în grupe, astfel că fiecare a disputat cel puţin trei meciuri, primii calificaţi din fiecare grupă intrând pe tabloul principal.

Cei clasaţi pe podium au fost recompensaţi prin cupe şi diplome. "Arbitrul principal, Mucenic Chirilov, a avut a avut o misiune uşoară, neexistâd "litigii" pe teren, concurenţii rezolvând amiabil orice minge controversată, atmosfera de fair-play fiind dominantă pe toată durata turneului", a mai spus Drăgoi.


În fazele superioare ale turneului rezultatele înregistrate au fost:

Simplu

Sferturi de finală:

Antik Levente - Stelian Criste 6-1, 6-2
Bogdan Munteanu - Florin Olteanu 6-2, 7-6
Mircea Pop - Ioan Bruder 6-3, 6-3
Vlad Munteanu - Alexandru Mirel 6-4, 5-7, 6-2

Semifinale:

Antik Levente - Bogdan Munteanu 6-0, 6-2
Mircea Pop - Vlad Munteanu 7-6, 4-6, 7-5

Finala:

Antik Levente - Mircea Pop 6-1, 6-2

Dublu

Semifinale

Gabriel Chifan/ Stelian Criste - Mircea Pop/Mircea Tiba 7-6, 4-6, 7-5
Ioan Bruder/Bogdan Munteanu - Alexandru Mirel/Florin Olteanu 6-0, 6-1

Finala

Ioan Bruder/Bogdan Muntenu - Gabriel Chifan/Criste Stelian 6-2, 6-1

Dublu-mixt:

Semifinale:

Ioan Bruder / Denisa Ienciu - Mihai Văsuţ/Diana Văsuţ 6-4, 2-6, 6-3
Antik Levente/Antik Cristina - Radu Negru/Raluca Mihălceanu 6-2, 6-3

Finala

Antik Levente/Antik Cristina - Ioan Bruder /Denisa Ienciu 3-6, 6-2, 6-3