Judecătoarea Natalia Gherman, desemnată să judece cazul clubului Avenue, care a contestat în instanţă hotărârea Primăriei de a-l închide pentru 30 de zile, a descins, vineri la ora 13, la faţa locului, însoţită de reprezentanţii legali ai celor două părţi pentru a inspecta clubul Avenue şi pentru a vizita locuinţa familiei Trip, situată în clădirea vecină - Vasile Alecsandri, nr. 3 - care a făcut nenumărate plângeri sesizând gălăgia şi trepidaţiile produse noaptea de clubul Avenue.

După cum BIHOREANUL a mai scris, primarul Ilie Bolojan a dispus închiderea Clubului Avenue pentru 30 de zile începând cu data de 24 mai, în urma mai multor reclamaţii ale vecinilor, amenzi contravenţionale şi a două măsurători de zgomot efectuate împreună cu Direcţia de Sănătate Publică Bihor, care au relevat că "nivelul maxim de zgomot admis a fost depăşit". La începutul lunii iunie, însă, reprezentanţii Avenue au obţinut la Tribunalul Bihor suspendarea dispoziţiei de primar până la soluţionarea contestaţiei în instanţă. Procesul e pe rol la Judecătoria Oradea.

Astfel, vineri, magistratul Natalia Gherman a intrat în club şi a dispus să se pornească muzica pentru ca mai apoi să meargă în clădirea vecină, la etajul 1, pentru a vedea dacă zgomotul este deranjant şi pentru a asculta doleanţele proprietarilor apartamentului, care au beci lipit de zidul clubului. Judecătoarea s-a arătat extrem de deranjată de prezenţa a doi reprezentanţi ai presei. "Presa, afară! V-am spus că fără presă", i-a reproşat magistratul vecinului martor în proces. Întrebată de ce refuză accesul presei, judecătoarea a tunat: "Aici este şedinţă de judecată!", a zis ea, deşi, teoretic, şi şedinţele de judecată sunt publice.

În faţa imobilului vecin cu Avenue s-au adunat 4-5 locatari care s-au plâns de zgomotul continuu din weekend şi de trepidaţiile care nu-i lasă să doarmă. În schimb, aceştia s-au arătat revoltaţi că judecătoarea a descins să vadă situaţia ziua în amiaza mare şi nu noaptea, când pe stradă e vacarm.

"I-am arătat doamnei judecător Distonocalmul (medicament calmant - n.r.) pe care-l iau să pot dormi. Canapeaua se cutremură noaptea şi nu se poate dormi de gălăgie. Acum au dat muzica încet, nu aşa se aude noaptea", a declarat BIHOREANULUI Mari Trip, locatara apartamentului vizitat de magistrat. "Mi-a spus că voi fi citată şi eu de martor în proces", a adăugat aceasta.

De asemenea, locatarii din strada Vasile Alecsandri nr. 3 spun că Avenue are aerisirea în curtea lor şi că şi aceea ar fi o sursă de zgomot. "Noi nu avem nimic personal cu ei, dar aici este o zonă locuită. Nu ar trebui să existe cluburi, gălăgie, băutură şi scandaluri în zona asta. Primăria este de vină că îi avizează şi le permite să deschidă localuri aici", a declarat Luminiţa Bondar, o locatară din acelaşi imobil.