Atacantul Claudiu Keșeru (35 de ani) a semnat cu formația UTA un contract valabil 3 ani, 2 sezoane + opțiune de prelungire pentru încă un campionat. Atacantul a fost prezentat marți seară de arădeni, într-o conferință de presă în cadrul căreia orădeanul a spus că vrea să revină la echipa națională și l-a evocat pe Ionuț Popa, regretatul antrenor care l-a debutat în Liga 1, la FC Oradea, la numai 16 ani.

„Mă bucur să fiu azi aici, e un moment de relaxare după aproape 6 luni. Mă bucur că într-un final am reușit să-mi decid viitorul. Mă alătur unui proiect extrem de interesant, unui club de tradiție, un oraș care este însetat de performanță, deoarece am văzut această echipă de la începuturile anilor 2000, când eram la FC Bihor. E regiunea mea! Cunosc mentalitatea, oamenii și vreau să vă asigur de un singur lucru. Indiferent de ce se va întâmpla pe teren, eu voi da tot ce am”, a declarat Keșeru, citat de GSP.

Odată cu transferul la UTA, Claudiu Keșeru a precizat că vrea să revină la echipa națională: „E în mintea mea acest lucru, recunosc. Am lucrat cu Edi Iordănescu la FCSB. Mai întâi, îmi doresc să mă simt cât mai în largul meu aici. Am 47 de selecții, mai am 3 selecții până la numărul 50, e o bornă importantă. Cât timp sunt în activitate, echipa națională reprezintă enorm pentru mine. Sunt chestii care merg mână în mână cu performanțele de la UTA”.

Keșeru a fost întrebat și de Ionuț Popa, regretatul antrenor care l-a debutat în Liga 1 la numai 16 ani și 8 luni, într-un meci FC Oradea - Petrolul 0-0 din august 2003.

„Mi-ați atins o coardă sensibilă acum. E antrenorul care, practic, m-a aruncat în teren la 16 ani și 8 luni în Divizia A. Înainte de momentul acela au fost multe antrenamente și multe lucruri pe care mi le-a șoptit. Face parte din antrenorii care mi-au marcat cariera și de care mi-aduc aminte cu mare plăcere”, a spus Keșeru, conform sursei citate.

Claudiu Keșeru va fi plătit cu 180.000 de euro pe sezon la UTA, plus bonusuri de performanță, scrie GSP. Jucătorul a refuzat o ofertă mult mai bună din punct de vedere financiar, undeva la jumătate de milion de euro din Qatar, impresionat de condițiile de la Arad, de discuțiile cu Ilie Poenaru, noul antrenor al echipei, dar și de cum au pus problema oficialii clubului. Keșeru a stabilit împreună cu arădenii că va ocupa postul de director sportiv în club după finalul contractului, când va avea vârsta de 39 de ani.

„Am aici printre cele mai mici contracte pe care le-am avut în carieră. Nu mă deranjează, puterea mea de munca e aceeași, chiar mai mare. Știu că sunt mai aproape de final, decât de început, nu cred că se rezumă totul la bani. A fost un feeling, o conexiune, perspectiva unei colaborări de lungă durată. Dorința de a pune umărul la readucerea acestui club mai aproape de performanțele din trecut, europene, naționale, asta m-a pasionat și mă regăsesc în aceeași situație cu clubul”, a declarat jucătorul. 

Claudiu Keșeru a debutat în liga secundă la numai 15 ani, a debutat în naționala U21 a României când avea numai 17 ani, a jucat primul său meci în Ligue 1 la vârsta de 18 ani, în tricoul lui Nantes, dar a debutat în echipa națională abia în 2013, când avea deja 26 de ani și jumătate. Orădeanul are în palmares nu mai puțin de 8 titluri de campion: 2 cu FCSB și 6 cu Ludogoreț.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!