Elevii de clasa a VIII-a din Bihor trebuie să se pună cu burta pe carte, dacă vor note bune la Evaluarea Națională.

Rezultatele simulării examenului arată că au luat note peste 5 la matematică doar 38% dintre elevi, după cum a anunțat vineri Inspectoratul Școlar Județean. Cu alte cuvinte, doar 4 din 10 elevi au promovat această probă.

La limba română, note peste 5 au luat 68% dintre elevi, iar la limba maternă 73%. În tot județul, s-a obținut o singură notă de 10, la matematică.

În total, la toate probele simulate, au participat 4.179 de elevi bihoreni.

„Rezultatele obținute la simulare sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din vara acestui an”, a transmis IȘJ Bihor.

Toate școlile bihorene vor trebui să transmită Inspectoratului și un raport de analiză a rezultatelor, însoțit de un plan de măsuri menit să optimizeze rezultatele la examenul care va avea loc în vară.

Rezultatele obținute de elevii din Bihor se înscriu în trendul național. Potrivit unei informări făcute de Ministerul Educației, 42% dintre elevii din toată țara au luat minim 5 la matematică, 74% au promovat proba de limba română și 83% au fost notați cu cel puțin 5 la limba maternă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!