Decizie importantă votată în Parlamentul francez, pentru combaterea poluării: cursele aeriene interne pe rute care pot fi făcute cu trenul în mai puţin de 2 ore şi jumătate vor fi suspendate.

Interdicţia a fost votată după dezbateri aprinse şi în contextul în care comisia cetăţenească înfiinţată de preşedintele Emmanuel Macron pentru probleme de mediu recomandase anularea tuturor curselor în care alternativele feroviare durează mai puţin de 4 ore.

Companiile aeriene şi-au exprimat opoziţia, cu succes, iar la finalul votului, nemulţumiţi s-au înregistrat în întreg spectrul politic.

Parlamentarul socialist Joël Aviragnet a afirmat că noua măsură va duce la pierderea de locuri de muncă în toate sectoarele, în timp ce Partidul Verde s-a plâns că forma adoptată este "prea relaxată". Mathilde Panot de la partidul de extrema stângă Franţa Nesupusă a afirmat că măsura a fost "golită de sens", în timp ce colegul ei Danièle Obono a spus că păstrarea pragului de 4 ore ar fi făcut posibilă oprirea curselor "care emit cele mai multe gaze de seră".