De Sărbătoarea Sfântului Nicolae, studenţii orădeni organizează două acţiuni diferite şi cu iz filantropic.

Dis de dimineaţă, de la ora 8, 50 de studenţi de la Departamentul Ingineria Produselor Alimentare al Facultăţii de Protecţia Mediului se vor aduna la cantina Universităţii pentru a găti fel de fel de preparate tradiţionale de Crăciun şi Anul Nou.

Alături de ei, 10 studenţi de la Facultatea de Construcţii şi Arhitectură vor "îmbrăca" sala în straie de sărbătoare şi o vor amenaja pentru a oferi celor 25 de colegi de la Departamentul de Arte, Facultate de Arte, un spaţiu frumos unde să-şi expună lucrări de pictură şi sculptură.

De la ora 13.30, toţi studenţii sunt invitaţi să deguste bucatele gătite de colegii lor.

"Este pentru a doua oară când studenţii se reunesc să îşi etaleze cunoştinţele gastronomice şi se doreşte ca aceasta manifestare să devină o tradiţie. Prima ediţie s-a desfăşurat de Sărbătorile de Paşte când studenţii au îmbiat participanţii cu alese bucate cu specific bihorenesc", se precizează într-un comunicat al Universităţii.

Tot joi, alţi studenţi, mai precis cei din anul I de la specializarea Kinetoterapie a Facultăţii de Geografie, Turism şi Sport vor sărbători ziua de "Sfântul Nicolae" cu copiii cu rezultate foarte bune şi cu purtare corespunzătoare de la Centrul pentru Educaţie Incluzivă nr. 1 din Oradea (psiho-pedagog Teodora Pantazi).

De la ora 15, tinerii şi copiii vor merge la secţia "Arcadia" a Teatrului "Regina Maria", pentru a urmări actorii orădeni în spectacolul "Insula Şerpilor" (regia Daniel Vulcu). Studenţii îl vor duce la teatru şi pe Moş Crăciun, care le va împărţi copiiilor cadouri.

În iniţiativa lor caritabilă, studenţii sunt sprijiniţi şi de cluburile orădene Kiwanis Art din şi Kiwanis "Varadinum".