Peste 100 de copii care provin din familii cu venituri reduse primesc cadouri de Paști de la asociația Pro Bambini. 80 dintre micuți au petrecut câteva ore de distracție la un spațiu de joacă din Oradea, unde au mâncat pizza și tort, iar apoi au mers acasă încărcați cu alimente și dulciuri. Alți 30 de copii vor primi, la rândul lor, diverse pachete.

„A devenit o tradiție ca, în pragul marilor sărbători, dar și pe parcursul anului, Asociația Pro Bambini, cu ajutorul mai multor oameni de bine, să le ofere sprijin copiilor aflați în nevoie. Unii dintre copiii ajutați astfel provin din familii numeroase, fără mijloace materiale, sau sunt orfani de unul sau de ambii părinți”, a declarat președinta asociației, Crina Dobocan.

Copii din Cheriu, Ceișoara, Oradea și Lugașu de Jos au fost aleși pentru a fi ajutați în această săptămână. Astfel, marți, 80 de micuți au mers la petrecerea organizată la locul de joacă din Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea, unde restaurantele Due Fratelli, Rosecas, Via29 și Mediterana le-au oferit copiilor pizza, iar la final cu toții au mâncat dintr-un tort delicios, cumpărat tot de sponsori.

O voluntară implicată în acțiune a mărturisit că a înțeles ce greu o duc unii copii abia când un micuț a întrebat-o ce este un tort.

„Am fost marcată că în zilele noastre mai există copii, de clasa a IV-a chiar, care nu știu ce înseamnă un tort. Acesta ar trebui să fie pentru noi încă un motiv în plus pentru a ajuta cât mai mulți copii. Am rămas fără cuvinte când acest copil din Cheriu m-a întrebat: «Ce-i ăla tort?»”, a spus designerul de modă Ioana Silaghi, coordonatoarea ediției cu numărul XIV a campaniei de Paște derulată de Pro Bambini.  

În această săptămână, alți 30 de copii urmează să primească pachete, președinta asociației Pro Bambini mulțumind tuturor sponsorilor care au finanțat această campanie.

„Aceste ajutoare au fost oferite atât în perioada Paștelui catolic, cât și a celui ortodox și greco-catolic. Cea mai mare bucurie a celor care au oferit daruri de sărbători a reprezentat-o zâmbetele și fericirea de pe chipul copiilor”, a mai spus Dobocan.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!