Mai multe localităţi din judeţul Bihor au rămas joi seară fără curent, în urma unor avarii survenite din cauza ninsorii şi a vântului.

"Sunt afectate aproximativ 20 de puncte de transformare, în zona Tinca (două-trei localităţi), în zona Marghita (trei puncte), în Suplacul de Barcău, Valea Cerului şi în localităţi precum Sântandrei, Toboliu, Oşorhei sau Ineu. Am primit un avertisment de cod galben de vânt şi ninsori", a declarat pentru BIHOREANUL Mircea Popa, inginer şef la Sucursala de Distribuţie Oradea a Electrica.

El a menţionat că echipele Electrica sunt în teren şi lucrează la remedierea situaţiei. "Pentru a fi operativi, am mai adus oameni. Intervenţiile sunt foarte dificile, din cauza vremii. La Sântandrei de pildă am găsit un izolator spart şi mai trebuie să identificăm alte avarii. Preconizăm că situaţile vor fi remediate în această seară", a spus inginerul.

Pe de altă parte, tot joi 13 gospodării din satul Dumeşti, comuna Roşia au rămas izolate după ce nivelul râului Valea Roşiei a crescut din cauza precipitaţiilor abundente din ultimele zile, revărsându-se pe drumul de acces în cătun. Casele nu au fost afectate de ape.

Tot joi, în comuna Roşia, unul dintre podurile care asigură legătura între localitatea Roşia şi Lazuri de Roşia s-a surpat în urma creşterii nivelului apei de pe Valea Şoimuşurilor.