Abia după ce salvamontiştii au ajuns să poarte pe targă persoane rănite printre maşinile blocate în ambuteiaj, primarii din Nucet şi din Câmpani şi-au dat seama că zona Arieşeni are nevoie de parcări.

Weekend de weekend, în sezonul rece, mii de orădeni, dar nu numai, năvălesc spre cel mai apropiat loc de Oradea unde se poate schia. Numai că staţiunea are mari probleme în privinţa locurilor de parcare. Alarma a fost trasă de salvamontiştii bihoreni, după ce au fost nevoiţi să transporte kilometri întregi pe jos, cu targa, mai mulţi răniţi, făcând slalom printre maşinile care blocau drumul de acces.

Apelul lor n-a rămas fără răspuns. "Am deschis cu Primăria Câmpani o parcare cu 150 de locuri în spatele bisericii, iar pe partea stângă, în drum spre telescaun, o alta cu aproximativ 100 de locuri", spune primarul Nucetului, Costel Sârghie. Totodată, mormanele de zăpadă de pe drum au fost curăţate, astfel că şoseaua este acum mai lată, iar pentru autocare s-a amenajat o parcare specială. Pe de altă parte, Poliţia a anunţat că cei care blochează intenţionat drumul sunt pasibili de dosar penal, această infracţiune pedepsindu-se cu închisoare de la 3 luni la 2 ani.

Orădenii care doresc să meargă la Arieşeni au şi o altă posibilitate, pe lângă maşinile proprii. Euromaidec Touring organizează în fiecare weekend "Ski Trip Arieşeni", cu autocarul, cu plecare la ora 7 din Oradea, iar întoarcerea la ora 18. Preţul unui bilet este de 49 lei.