Mai multe produse care conțin acid salicilic, folosit ca agent de conservare pentru diferite alimente, ale unor companii inclusiv cu sedii în Oradea, au fost retrase din magazinele din Bihor și alte județe de către Autoritatea Naţional Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Produsele cu acid salicilic retrase de pe piaţă sunt ale producătorilor SC CIS Com SRL, SC Heron A-Z SRL, SC San Andreas SRL, SC Condipast Prod SRL şi SC Cico Ditrbution SRL.

Trei dintre firmele respective - San Andreas SRL, Condipast Prod Srl şi Heron A-Z SRL - au sediul în Oradea.

Este vorba despre plicuri care conţin cantităţi cuprinse între 10 şi 25 grame de substanţă albă, vândută ca agent de conservare pentru alimente.

ANDVSA a transmis că motivul retragerii este "substanţa neautorizată ca aditiv alimentar (acid salicilic 99%), comercializată ca agent de conservare", deci pare a fi vorba de o concentraţia prea mare de acid salicilic în produsele scoase de pe rafturi.

Produsele respective au ajuns în magazine inclusiv din judeţul Bihor, dar şi din Alba, Mureş, Satu Mare, Arad, Cluj, Bistriţa Năsăud, Braşov, Sălaj şi Maramureş.

Consumatorii care au achiziționat aceste produse sunt rugaţi să nu le utilizeze şi să le returneze la magazinele de unde le-au cumpărat.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!