Circa 30 de bicicliști din Oradea s-au adunat sâmbătă după amiaza în Piața Unirii să-i arate lui Cristian, un tânăr ajuns în scaun cu rotile după un accident, că sunt alături de el, inclusiv cu donații care să-l ajute în procesul de recuperare. 

Evenimentul „Pedalează pentru Cristian!” a fost organizat de asociațiile Pro Bikers și „Cu bicla prin Bihor”.

În Piața Unirii s-au adunat mai mulți bicicliști dornici să-l sprijine pe Cristian, prezent și el la eveniment, într-un scaun cu rotile. După ce l-au încurajat pe tânăr și au făcut donații, fără a le fi impusă vreo sumă, bicicliștii au pedalat pe un scurt traseu prin centrul orașului. 

Cristian este un tânăr din zona Beiușului care, în luna iunie a acestui an, a fost implicat într-un accident în timp ce pedala, ciocnindu-se cu o mașină. Tânărul a fost transportat cu elicopterul SMURD la spital și a început un lung proces de recuperare, care a inclus până acum mai multe operații, speranța lui și a apropiaților lui este că se va pune din nou pe picioare. 

„Este o picătură într-un ocean ceea ce am făcut noi acum față de ce simte el și prin ce trece. Nu poate fi ușor să treci prin cinci operații, să parcurgi procesul de recuperare...”, spune Sebastian Miklo, președintele asociației Pro Bikers. 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!