Incident revoltător la o grădiniţă clandestină din cartierul Popeşti Leordeni, Bucureşti. O presupusă educatoare a fost înregistrată în timp ce urla, ameninţa şi lovea copiii care au fost duşi acolo de părinţii lor și care plăteau până în 1.750 de lei pe lună pentru ei.

"Vă crăp capul astăzi"

Înregistrarea în care se aude cum femeia care ar fi trebuit să se ocupe de educaţia copiilor urlă, ameninţă şi loveşte copiii a fost prezentată în cadrul unui reportaj video realizat de ProTV şi publicat joi seară pe site-ul televiziunii.

În aceasta se aude dialogul dintre femeie şi mai mulţi copilaşi, pe care îi ameninţă continuu cu violenţa fizică.

Educatoare: "Băi, vă crăp capul astăzi! Mă, dobitocul pământului, unde trebuie să stai tu? Dacă trebuie să stai lângă fată, unde trebuie să stai? Pune mâinile la spate, că-ţi dau cu telefonul ăsta în cap de vezi stele verzi. Dacă îţi mai aud gura, mototolesc foaia asta şi ţi-o dau să o mănânci!"

Educatoare: "Ţi-am zis să te potoleşti? Ţi-am zis să nu mai faci că un nebun prin clasă? De ce? De ce nu stai pe amărâtul asta de scaun? De ce? Dacă te mai ridici de pe scaunul asta, te rup! Ai înţeles? Aici încremeneşti, pe scaun!

Copil: Vrei să mergem la doctor? Vrei să mergem la spital?

Educatoare: Da! Să-ţi duc creierul asta la reparat, poate îţi revii."

Femeia i-a lovit apoi cu rigla, notează Stirileprotv.ro.

Schimbări legislative

În reportajul publicat de ProTV au fost transmise şi imagini cu contractele dintre părinţi şi firma care deţine centrul denumit "Happy Ladybug", în care se precizează că este o unitate de învăţământ privată. Centrul însă nu se află în lista unităţilor de învăţământ recunoscute de Ministerul Educaţiei.

Totuși, părinţii plăteau sume între 1.250 şi 1.750 de lei pe lună către Happy Ladybug pentru îngrijirea copiilor lor.

În finalul reportajului, jurnaliştii ProTV au mai precizat că reprezentanţii Ministerului Educaţiei lucrează la un proiect de lege prin care aceste centre private, care nu se află în subordinea sa, să poată fi totuşi monitorizate de Minister şi să li se impună un set de reguli după care să funcţioneze.

În urma dezvăluirilor din presă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Ilfov a deschis un dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului.

Şi în Oradea

Problema grădinițelor clandestine și a faptului că acestea nu sunt suficient reglementate de lege a fost ridicată și de BIHOREANUL, după ce, luna trecută, un copil de doar un an şi cinci luni a murit la spital, pentru că s-a înecat cu o bucată de măr în timpul mesei pe care a luat-o la Căsuţa Happy Kids din cartierul Europa din Oradea.

Happy Kids s-a prezentat ani de zile ca fiind "grădiniţă", deşi aceasta funcţiona fără a avea niciun aviz ori autorizaţie în acest sens. În acest caz, poliţiştii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

De altfel, așa cum ziarul nostru a mai arătat, în Oradea funcționează o adevărată reţea de așa-zise centre educaționale private care se prezintă pe reţelele de socializare şi părinţilor ca fiind grădiniţe, deşi ele nu se află pe lista unităţilor de învăţământ preuniversitar particulare, publicată de Inspectoratul Şcolar al Judeţului Bihor în anul şcolar 2023/2024.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!