Universitatea din Oradea a primit de la Agenția Română pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior dreptul de a școlariza mai mulți studenți la două specializări. Decizia a fost luată în ședința din 6 iunie a Consiliului ARACIS.

Este vorba de Drept, unde din toamnă, în loc de 150, vor putea învăța 250 de studenți, și Informatică, cu o capacitate de admitere de 100 de locuri, față de 75, câte erau până acum.

Ambele programe de studii au fost evaluate de ARACIS, iar în urma acestei evaluări s-a luat decizia creșterii capacității de școlarizare.

„Trebuie să susținem în continuare această performanță și, desigur, o vom face. Creșterea numărului de studenți de la Facultatea de Drept ne obligă să dezvoltăm corpul didactic, cu noi specialiști ai Dreptului, cadre didactice cu doctorat în Științe Juridice, și să punem la dispoziția studenților mai multe facilități, noi săli de curs, pentru cei patru ani de studiu. Această cifră de școlarizare, care dă prin ea însăși măsura performanței, se datorează colegilor din Departamentul de Drept al facultății, cărora țin să le mulțumesc încă o dată pentru eforturile depuse”, a declarat Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Numărul locurilor bugetate de la aceste specializări nu a fost încă stabilit, astfel că nu se știe câți dintre studenți vor putea studia fără să plătească taxa de studii.

Admiterea la Universitatea din Oradea va debuta în luna iulie.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!