Zeci de lucrări de artă, care compun expoziţia "Dialog vizual", vor putea fi admirate începând de marţi, 13 februarie, la Galeriile de Artă Reperaj din Cetatea Oradea. Acestea sunt realizate de tineri artişti, elevi şi studenţi, îndrumaţi de profesoara lor, Florina Silvia Iepure.

Potrivit unei informări transmise de Uniunea Artiştilor Plastici din România filiala Oradea, expoziţia "Dialog vizual" reunește creațiile tinerilor Bianca Ioana Băcioiu, Ana Miruna Costruţ, Estela Maria Duma, Florina Silvia Iepure, Filip Dacian Iova, Flaviu Casian Iova, Alexandra Regina Kery, Răzvan Andrei Olariu, Elizabeta Gabriela Pater, Natalia Maria Silaghi, Cara Toderici, Anna Isabelle Turkalj și Alexia Maria Vereş.

Cu toții sunt elevi și studenţi la Liceul de Arte din Oradea și, respectiv, la Facultatea de Arte a Universităţii din Oradea, și au realizat lucrări diverse, picturi, sculpturi, obiecte din ceramică ori instalații.

"Este de remarcat faptul că temele ilustrate izvorăsc şi din conştiinţe marcate de cadrul existenţial în care s-au format, precum şi de informaţiile scrise şi vizuale aflate la îndemână. Lucrările prezentate dovedesc o maturitate specifică vârstelor şi, desigur, stărilor interioare în care se aflau autorii la un moment dat", se arată în informare.

La vernisaj, care va începe de la ora 17, va vorbi criticul de artă Aurel Chiriac, iar curator va fi profesoara tinerilor, Florina Silvia Iepure.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!