Şoferii care folosesc Centura Oradiei pot răsufla mai uşuraţi. Prefectura Bihor a anunţat, joi, că au fost finalizate principalele lucrări de întreţinere planificate pentru acest an, urmând ca, în perioada următoare, să fie trasate marcajele rutiere.

"Lucrările de turnare a covorului asfaltic, în valoare de 3.503.606 lei, au fost realizate de către Drum Construct SRL, iar turnarea straturilor de asfalt rutier subţire (şlam bituminos) a fost realizată de SAT Reabilitare Reciclare SRL, valoarea contractului fiind de 590.052 lei. Urmează etapa de realizare a marcajelor rutiere şi efectuarea recepţiei de către beneficiar", arată un comunicat al reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările la şoseaua de Centură a Oradiei au început în 22 iunie, la comanda Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, generând ambuteiaje în tot oraşul. Iniţial a fost cuprins de lucrări tronsonul dintre Bulevardul Ştefan cel Mare şi sensul de pe Calea Sântandreiului, iar mai apoi și tronsonul dintre magazinul Brico Depot (cel din Nufărul) şi până la sensul giratoriu de la intersecţia cu drumul care duce spre Metro.

"Încep să apară rezultatele eforturilor noastre susţinute de a pune în grafic lucrările privind infrastructura rutieră a judeţului. Această lucrare este aproape de predare, urmează să se finalizeze şi altele, foarte importante pentru economia Bihorului", a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicat.

Totuși, nu scăpăm cu totul de ambuteiaje. Aglomeraţia va continua în zona Ogorului, în care Porr Construct lucrează la noul pasaj din dreptul Pieţei 100. Săptămâna trecută lucrările ajunseseră aici la 51%, constructorii începând săpăturile piloţilor foraţi care vor susţine pasajul. Structura pasajului va fi susţinută de 48 de piloţi ai căror execuţie este în curs de realizare.

După cum se știe, pe durata lucrărilor, circulaţia dinspre Cluj spre Borş a fost deviată pe strada Islazului, situată între cartierul Europa şi viitoarea sală polivalentă, traficul desfășurându-se cu greutate, spre îngrijorarea riveranilor, care se tem că dacă acum ies destul de greu din cartier, din luna septembrie, după reluarea şcolii, va fi şi mai dificil.

"Până la începutul anului şcolar, pe 14 septembrie, sperăm să aducem traficul pe bretelele ocolitoare ale pasajului, acum în lucru, astfel încât să nu mai provoace deranj în vecinătatea zonei rezidenţiale", a declarat săptămâna trecută directorul tehnic al firmei Porr Construct, Emannuel Iohan Reitmaier.