Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a înregistrat, în această săptămână, cu aproape 400 de locuri de muncă vacante mai puţine decât săptămâna trecută.

Din cele 776 de joburi declarate de companiile bihorene, 418 sunt pentru absolvenţii de studii medii sau de şcoală profesională. Mai multe hoteluri şi restaurante din Oradea şi staţiunile vecine caută bucătari, barmani şi ospătari, iar companii din parcul industrial orădean au nevoie de mecanici, montatori subansamble sau operatori.

La mare căutare sunt confecţionerii de tricotaje sau articole din piele, firmele de confecţii ori încălţăminte pregătind noile colecţii. Totodată, mai multe firme fac angajări de şoferi care au şi categoriile C şi E, astfel încât să poată conduce şi maşini de marfă ori autocamioane.

Doar 76 din locurile de muncă declarate la AJOFM Bihor au drept condiţie studiile superioare. Printre altele, companiile caută specialişti în achiziţii, consilieri juridici, ingineri sau şefi de departamente.

Muncitorii necalificaţi au de ales între 154 de joburi, căutându-se ambalatori, femei de serviciu, îngrijitori de spaţii verzi ori manipulanţi marfă.

La punctul de lucru Aleşd, AJOFM are înregistrate 24 de joburi, de tâmplari, stivuitorist şi îngrijitor bătrâni. La Beiuş, cinci din cele 88 de locuri de muncă sunt la Primăria municipiului, unde se fac angajări pentru consilier proiecte, consilier amenjări teritoriale şi consilier urbanism.

La Marghita sunt 16 joburi vacante anunţate, dintre care unul la Primăria Săcueni, care caută un lucrător pe spaţii verzi, iar restul la un ONG.

Citeşte şi articolul: "Orădenii pot să-şi caute un loc de muncă la Târgul de Cariere"