Tot mai mulţi călători preferă să tranziteze România prin punctele de trecere aeroportuare în detrimentul celor rutiere, a afirmat, joi, chestorul Marin Bondar, şeful Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, care răspunde de graniţa cu Ungaria de pe teritoriile judeţelor Bihor şi Arad.

Potrivit datelor prezentate joi de chestorul Marin Bondar, aproximativ 1,86 milioane persoane s-au prezentat la intrarea în România prin punctele ITPF Oradea în sezonul estival 2017, cu 21% mai puţine decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Totodată, circa 1,88 persoane s-au prezentat pe sensul de ieşire, cu 13% mai puţin decât în aceeaşi perioadă a anului 2016. La nivel general, valorile de trafic au scăzut cu 17%.

"Scăderea valorilor generale de trafic, atât la călători cât şi la mijloace de transport, înregistrate la ITPF Oradea se justifică prin creşterea direct proporţională a valorilor generale de trafic înregistrate la nivelul aeroportuar din România", a precizat Marin Bondar.

În vara lui 2016, valorile de trafic de călători de pe graniţele ITPF Oradea erau cu 20% mai mari decât cele înregistrate la nivelul tuturor aeroporturilor din România.

În vara anului 2017, situaţia e invers. Mai precis, traficul de călători înregistrat la nivelul ITPF Oradea a fost cu 20% mai mic decât decât cel de pe aeroporturile ţării.