Maia Sandu, candidata cu discurs pro-occidental, a câştigat alegerile și va fi prima femeie președinte al Republicii Moldova. Aceasta a fost preferata moldovenilor din diaspora, inclusiv a celor care locuiesc în Oradea.

La secţia de vot deschisă în municipiu pentru alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, au fost exprimate, duminică, 404 voturi, din care 394 au fost pentru Maia Sandu, 6 pentru contracandidatul ei din turul al doilea de scrutin, Igor Dodon, iar 4 voturi au fost anulate. 

G4Media.ro relatează, luni, că după numărarea a 99,9% din voturi, Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale cu scorul de 57,7%.

Maia Sandu a avut un discurs pro-occidental, în timp ce Igor Dodon a mers pe mâna Rusiei. Dodon a acuzat diaspora moldovenească de faptul că ar avea o agendă paralelă cu populaţia din ţară şi a acuzat – fără dovezi – o presupusă organizare pe bani a votanţilor din străinătate, scrie aceeaşi sursă.

Portalul mai arată că Maia Sandu, preşedintele ales al Republicii Moldova, a obţinut un scor zdrobitor în diaspora (92,9% din voturi), în timp ce contracandidatul său, Igor Dodon, a obţinut doar 7% din voturile cetăţenilor de peste hotare.