Un autoturism estimat la 25.000 de euro a fost oprit de polițiștii de frontieră din Borș II, în aceeași zi în care a fost declarat furat din Bulgaria în bazele de date internaționale.

Este vorba despre o mașină Toyota CHR, a transmis luni comisarul-șef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea. 

„În data de 09.12.2022, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș II (n.r. - pe sensul de ieșire din țară), s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, un cetăţean estonian, în vârstă de 24 de ani, aflat la volanul unui autoturism, înmatriculat în Bulgaria. Pentru autoturism, șoferul a prezentat certificat de înmatriculare emis de autoritățile din Bulgaria. În  baza analizei de risc și  în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat faptul că autovehiculul figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Bulgaria, la data de 09 decembrie 2022”, se precizează în informarea semnată de reprezentanta ITPF Oradea. 

Autoturismul, pe a cărui valoare polițiștii de frontieră o estimează la 25.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul ITPF Oradea, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tăinuire.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!