Sărbătoarea anuală de Majalis, organizată pentru a 12-a oară de UDMR la Cetate, a fost un prilej numai bun de campanie electorală.

Organizatorii au împânzit corturile şi scena din Şanţul Cetăţii cu afişe electorale, mai mari sau mai mici, ale candidaţilor Uniunii la Primărie (Cseke Attila), respectiv la preşedinţia Consiliului Judeţean (Pasztor Sandor). Până şi programul activităţilor conţinea pozele celor doi candidaţi.

De altfel, Cseke şi Pasztor au fost prezenţi, sâmbătă, la sărbătoare, candidatul UDMR la Primărie fiind chiar invitat să urce pe scenă pentru a premia participanţii şi câştigătorii concursului anual de gătit babgulyas. Anul acesta, 10 echipe reprezentând cartiere ale oraşului s-au întrecut pentru a prezenta juriului cel mai gustos preparat.

Printre UDMR-iştii prezenţi la distracţia anuală s-au numărat şi viceprimăriţa Biro Rozalia, ţinută de vorbă de mulţi orădeni, directorul OTL Csuzi Istvan şi Ritli Ladislau Csongor, fiul fostului ministru al Sănătăţii.

Sărbătoarea de Majalis a adunat sâmbătă sute de orădeni care s-au relaxat la o bere ori gustând din bogracs, adăpostindu-se de soare în corturile instalate în şanţul Cetăţii, în timp cei copiii s-au distrat pe carusele şi pe un imens tobogan gonflabil. Programul zilei de sâmbătă a inclus şi reprezentaţiile a mai multor interpreţi şi dansatori de muzică populară maghiară.

În acest an, Majalis programează şi concertele a două formaţii cunoscute în Ungaria. Sâmbătă, de la ora 22, pe scenă urcă formaţia Koral, iar duminică, de la ora 21, trupa Edda Muvek.