La nici o săptămână după ce noua guvernare USL a promis că va umbla la salariile bugetarilor, angajaţii Primăriei au şi început să vadă modificări pe cardurile de salariu. Numai că nu în plus, ci în minus!

Vineri, în zi de leafă, funcţionarii au descoperit pe carduri sume cu 400-500 lei mai mici decât de obicei. Cele mai mici salarii le-au primit cei circa o sută de angajaţi ai creşelor orădene, care au dus casă sume cuprinse între 560 şi 800 lei.

Scăderea bruscă a salariilor bugetarilor orădeni se datorează eliminării drepturilor negociate de sindicatul din Primărie cu reprezentanţii municipalităţii, măsură urmată de interdicţia de a iniţia noi negocieri.

Concret, după ce Guvernul Boc le-a tăiat sporurile tuturor bugetarilor, primarul Ilie Bolojan s-a încăpăţânat să le păstreze, până la expirarea contractului individual de muncă, adică la finele lui aprilie.

Deşi au fost "loviţi" la buzunar, funcţionarii s-au ferit totuşi să facă gură. Aceştia s-au consolat cu faptul că deşi primesc mai puţin la salariu, măcar nu li se cere să returneze banii primiţi "în plus". Cum au păţit colegii lor de la Consiliul Judeţean...