Plină de vitalitate, Ioana nu stă locului o clipă. După ce termină cursurile de la facultate, iese la plimbări cu bicicleta sau rolele.

Asta îi foloseşte însă numai ca încălzire, deoarece apoi ia calea sălii de dans unde repetă intens ritmul de hip-hop.

Repetiţiile nu sunt în zadar căci, după 15 ani de exerciţii, bruneta se mândreşte cu un corp bine "lucrat".

Graţioasă

Lumea Ioanei se învârte toată în jurul dansului. De la cinci ani, când mama a dus-o pentru prima oară la un curs de profil, fata nu s-a mai lăsat. A încercat mai multe stiluri, să vadă care i se potriveşte cel mai bine. A început cu dans sportiv şi a trecut apoi la majorete unde, împreună cu trupa Palmierul de aur, a obţinut locul patru la Campionatul Mondial din 2008.

Nu s-a oprit şi, vrând să încerce ceva diferit, s-a dat pe hip-hop şi street-dance. Alături de trupa Cool Style, din care face parte şi Ilaria Cherloabă, ocupanta locului II la ediţia de anul trecut a concursului Dansez pentru Tine, Ioana se pregăteşte pentru viitoarele competiţii. Primul obiectiv: un loc pe podium la Nympheea Dance, unul dintre cele mai bine cotate concursuri de gen din ţară.

În timpul numerelor pe care le execută, orădeanca surprinde prin flexibilitatea şi fermitatea căpătată ca majoretă. "Nu toate fetele pot să facă şpagatul ori freek-ul, adică să stea în mâini cu picioarele în sus", dă ea un exemplu.

Dependentă de dans

Ioana este în anul I la Protecţia Mediului, unde studiază ingineria şi managementul în Alimentaţie Publică şi Agroturism. Nu ştie însă dacă va lucra într-unul din aceste domenii, pentru că ceea ce îşi doreşte cel mai mult este să urmeze o şcoală de coregrafie pentru a-şi transmite pasiunea mai departe şi a deveni, din elevă, mentor.
Deşi anii de dans pe care îi are în spare i-au conturat deja un corp de invidiat, în timpul care îi rămâne liber după cursurile de la Facultate şi după antrenamentele cu trupa de hip-hop, Ioana îşi continuă eforturile de a se menţine în formă pedalând cu bicicleta în parc sau dându-se cu rolele.

Între activităţile preferate, Ioana mărturiseşte că îi plac şi călătoriile. După ce anul trecut a văzut Londra, vizitându-şi sora care locuieşte acolo, abia aşteaptă să se întoarcă în capitala Angliei şi speră că o să mai vadă multe alte locuri pe care le ştie doar din lecţiile de geografie sau de la televizor.

Oricât de mult i-ar plăcea peste hotare, Ioana exclude totuşi posibilitatea de a se muta de aici, fiindcă, spune ea, n-ar rezista fără colegii de trupă şi fără scenă. Ritmul i-a intrat atât de adânc în fibră că nu ar schimba bucuria dansului pe lumea toată...


TARE-N FIGURI
Ioana Gavra

Vârstă: 20 ani
Ochi: căprui
Zodie: Peşti
Înălţime: 1,60 m
Măsuri: 86-62-90
Greutate: 50 kg
Hobby: shopping, călătorii