Oradea Shopping City găzduieşte, pe 12 şi 13 mai, cea de-a şaptea ediţie a Cupei Majoretelor şi a Finalei Olimpiadei Şcolare a Majoretelor. Cele două competiţii sunt organizate de Asociaţia Naţională de Majorete cu Baston şi Twirling (MBTA), condusă de antrenoarea orădeană Teodora Lăzuran.

Întrecerile vor aduce la Oradea aproximativ 600 de concurenţi din toată ţara, care vor intra în concurs pe diferite categorii de vârstă şi pe diferite secţiuni. "Majoretele îmbină gimnastica şi mânuirea bastonului, tehnică numită twirling. Este un sport dificil, care necesită multă pregătire. Sportivii vor concura atât solo, duo, dar şi pe echipe", a declarat Teodora Lăzuran. La concursurile Olimpiadei Şcolare vor participa şi echipe de majorete cu pompoane.

Cele două întreceri vor avea loc în corpul A al centrului comercial Oradea Shopping City. În ambele zile, concursurile vor începe cu etape de calificări prima parte a finalei Cupei MBTA de Majorete fiind programată sâmbătă, de la ora 14, iar cea de-a doua parte, dar şi finala Olimpiadei Şcolare urmând să aibă loc duminică, cu începere de la ora 15.30.

"Ne dorim o competiţie de înalt nivel cu participare numeroasă şi cu invitaţi internaţionali care să demonstreze arta twirling-ului", a mai spus Teodora Lăzuran. Orădenii interesaţi să descopere un nou sport ori să vadă numere spectaculoase concepute de tinerele majorete pot să-şi achiziţioneze un bilet, care costă 10 lei, de la OSC.