Weekend-ul va fi încărcat pentru localnicii din Curtuişeni. Sâmbătă va debuta în comuna lor Festivalul Lebeniţei, ce se va desfăşura în întreg weekend-ul. Distracţia începe la ora 9, printr-un program dedicat copiilor, urmat de meciuri de fotbal. Şi dacă nu ştiaţi, Curtuişeniul are şi majorete. Acestea vor defila de la ora 15, odată cu deschiderea oficială a festivalului.

Apoi se va da startul la muzică şi dans: formaţia de hip-hop Heaven din Petreşti, formaţia de dans popular RekeTye din Carei sau cea din Nyiregyhaza. Vedetele serii vor fi Kristof Kata şi Milan, care vor urca pe scenă de la ora 23. Iar după recitalul Ramonei Szabo, toţi localnicii sunt invitaţi la discotecă.

A doua zi a festivalului, duminică, începe prin pescuit sportiv, apoi continuă printr-o slujbă ecumenică şi prin dezvelirea monumentului ridicat în cinstea eroilor căzuţi în al doilea război mondial. De la ora 14.30 se va da startul la concursuri, căutându-se cea mai frumoasă şi mai gustoasă lebeniţă, cel mai puternic concurent şi cel mai bun băutor de bere. Totodată, va mai avea loc şi un concurs de mâncat lebeniţă şi unul de echilibristică.

Seara se va încheia prin muzică: Osvath Jozsef, MC Badi, Mely sau Dreamers sunt câteva dintre trupele sau artiştii care vor urca pe scenă. Închiderea festivalului se va face la ora 24, printr-un foc de artificii. Acesta va fi doar finalul oficial, însă, căci potrivit programului, distracţia continuă. Unde altundeva, dacă nu la discotecă...