Muncitorii Repcon au lucrat sâmbătă şi duminică la montarea covorului de gazon pe taluzul malului drept al Crişului Repede, între Podul Ferdinand şi fostul Centru de Calcul, aceasta fiind una dintre ultimele etape din cadrul amenajării zonei de către Administraţia Bazinală de Apă (ABA) Crişuri.

"Nu s-a însămânţat iarbă deoarece este luna noiembrie. Fâşiile de gazon au fost alegerea constructorului, iar noi am acceptat. ABA va deconta cheltuielile ca şi cum ar fi fost vorba de o însămânţare", a declarat pentru BIHOREANUL Pasztor Sandor, directorul ABA Crişuri.

Pasztor a adăugat că fâşiile de gazon vor trebui udate periodic pentru a rămâne verzi, aceasta fiind treaba Primăriei, după ce lucrările executate de ABA Crişuri vor fi finalizate şi predate municipalităţii, care va planta şi un număr de aproximativ 60-70 de copaci în zonă.

Gata în decembrie

Lucrările executate de Administraţia Bazinală pe porţiunea de mal în aval de Podul Ferdinand vor fi finalizate în luna decembrie, potrivit directorului instituţiei. "Lucrările sunt în grafic. Taluzul este gata, iar trotuarul a fost finalizat în proporţie de 95%", a afirmat Pasztor Sandor.

Directorul ABA Crişuri a mai spus că următoarele lucrări executate pe malul drept al Crişului vor fi amenajarea a două accese lângă poduri cu rampe pentru cărucioare şi un alt acces în mijloc, dar şi montarea balustradelor cu jardiniere din acelaşi model ca acelea folosite în zona Decebal.

"Mai sunt 3-4 săptămâni de muncă, însă se lucrează zi lumină. Sâmbătă şi duminică au muncit acolo 150-200 de oameni", a precizat Pasztor, care s-a declarat mulţumit de munca executantului, firma Repcon.

Până acum, ABA Crişuri a investit peste 3 milioane de lei în amenajarea malului drept al Crişului Repede în aval de Podul Ferdinand, costurile totale urmând să se ridice la aproximativ 4 milioane de lei.