Malul drept al Crişului Repede se va schimba la faţă. Conform unui comunicat al municipalităţii, zona verde dintre cursul de apă şi blocuri delimitată de podurile Decebal şi Densuşianu va intra de săptămâna viitoare în reabilitare.

În cursul lunii iunie se va finaliza curăţarea amplasamentului de pietre sau bucăţi de beton şi se va nivela terenul. Lucrările vor cuprinde inclusiv asfaltări ale aleilor care fac legătura dintre mal şi zona de blocuri, iar pe malul râului vor fi amenajate rample de acces pentru biciclişti şi cărucioare de copii.

Până în prima săptămână din iulie, pe cele 13 plăci de beton care au fost turnate la începutul lunii mai vor fi montate filigorii. Totodată, Primăria va amenaja o zonă pentru câinii de companie după modelul celei de pe malul stâng. Aceasta va fi amplasată lângă terenul de sport existent astfel încât animalele să nu mai aibă acces în spaţiile de joacă pentru copii.

În cele patru zone amenajate pentru micuţi vor fi montate aparatele de joacă, respectiv tobogane, leagăne, balansoare, figurine pe arc şi carusel.

În ceea ce priveşte terenul de sport, acesta va fi împrejmuit, iar porţile înlocuite în aşa fel încât să poată fi folosit şi pentru jocurile de fotbal şi pentru cele de baschet.