Cum vremea din ultimele zile a fost mai blândă, operatorul licenţiat de salubritate al Oradiei, RER Ecologic Service, a început colectarea manuală a deşeurilor din municipiu. În ultima săptămână s-a acţionat pe malurile Crişului între Podul Ferdinand şi Podul Densuşianu, mai cu seamă că o porţiune din această zonă a fost modernizată de Administraţia Bazinală Ape Crişuri (ABA) şi de municipalitate, devenind una de promenadă.

De asemenea, a fost curăţat şi perimetrul pe care ABA va demara curând noi lucrări de amenajare, adică cel cuprins între Podul Dacia şi Podul Intelectualilor. Numai din această zonă, muncitorii RER au strâns gunoaie cât să umple trei remorci cu capacitate de 16 metri cubi, în condiţiile în care amplasamentul a fost ecologizat ultima dată în noiembrie.

Cantitatea mare dovedeşte lipsa de bun-simţ a unor orădeni, care încă aruncă deşeuri pe malurile Crişului sau direct în apă. Dacă această atitudine va persista, va afecta mult imaginea oraşului, mai ales după ce aranjarea malurilor va fi finalizată.