Slujba de înmormântare a Patriciei Vanessa, fetiţa în vârstă de cinci ani care a murit în noaptea de duminică spre luni, după ce a mâncat dintr-o prăjitură care conţinea ouă infectate cu Salmonella, a avut loc, joi, la Capela Haşaş, din Cimitirul Rulikowski.

O mulţime de prieteni, rude şi cunoscuţi au venit să îşi prezinte condoleanţele şi să îşi ia rămas bun de la micuţa Patricia.

Delia Scorţe, mama fetiţei, nu s-a dezlipit niciun moment de sicriul deschis în care era pus corpul fetiţei, îmbrăcat într-o rochiţă albă de mireasă. Mama n-a vrut să se despartă de unicul ei copil şi a început să strige în momentul în care sicriul pe care scria "A trăit cinci anişori" era închis.

Un grup mare de oameni a urmat apoi cortegiul funerar până la locul în care micuţa a fost înmormântată. "Nu o băgaţi! Nu o să mai poată ieşi de acolo", a strigat printre lacrimi mama Patriciei, în timp ce coşciugul era coborât în mormânt.

Patricia a murit, luni, după ce a fost transportată în comă de la Spitalul de Pneumoftiziologie la Spitalul Municipal dr. Gavril Curteanu. Cu o zi înainte, fetiţa fusese internată cu toxiinfecţie alimentară la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului TBC, împreună cu alte 10 persoane din familie, după ce cu toţii mâncaseră prăjitură Cremeş.

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a anunţat, miercuri, că în urma unei analize de laborator a prăjiturii s-a descoperit că aceasta era făcută din ouă infectate cu bacteria Salmonella. Totuşi, părinţii acuză medicii de la secţia de Boli Infecţioase că nu i-au acordat fetiţei tratamentul potrivit şi că au acţionat cu întârziere în cazul ei.

Bogdan Meşter, avocatul familiei Scorţe, a depus marţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea o plângere, acuzându-le pe doctoriţele care s-au ocupat de cazul fetiţei, Ildiko Lenard şi Georgeta Călinescu, de ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu.