Mama premierului Victor Ponta, Cornelia Naum, a ajuns, joi, la DNA Ploieşti, pentru a fi audiată, deocamdată ca martor, în dosarul ginerelui ei, Iulian Herţanu, arestat pentru deturnare de fonduri.

Potrivit Digi 24.ro, mama premierului a ajuns la DNA joi dimineaţă, unde, deşi era programată, a fost lăsată să aştepte o perioadă până când procurorul de caz a mai citit o dată dosarul.

"Declaraţii la DNA, nu la dumneavoastră", le-a spus Cornelia Naum jurnaliştilor. La întrebarea "Vă simţiţi linşată mediatic?", aceasta a răspuns: "Ce părere aveţi, mă simt?"

Mama premierului a ieşit după aproximativ o oră şi jumătate de audieri.

 "Vă pot garanta că este martor (n.r. - Cornelia Naum) şi că va rămâne cu această calitate. Doamna are un contract de muncă part-time cu societatea fiicei dânsei, dar nu are nicio legătură cu societăţile în legătură cu care s-a reţinut acţiunea presupus infracţională în cauză. Sigur că a participat la nişte discuţii la un moment dat între anumite persoane care au o anumită calitate în acest dosar. Cu privire la aceste lucruri a fost întrebată", a declarat avocatulul acesteia, Bogdan Vlad.

În urmă cu o săptămână, şi sora premierului, Alexandra Herţanu, a dat declaraţii în faţa procurorilor, în legătură cu acelaşi dosar.

Potrivit Digi24.ro, de faţă cu ea, anchetatorii au luat informaţii din computerele ridicate din birourile firmei pe care o conduce. Iniţial, societatea de contabilitate era administrată de mama sa şi a premierului Victor Ponta. Procurorii cred că firma s-a intersectat cu frauda de care este acuzat cumnatul prim-ministrului, maii arată sursa citată.

După cum se ştie, cumnatul primului ministru, Iulian Herţanu, a fost arestat preventiv luna trecută, acuzat că a fraudat fonduri europene. Prejudiciul se ridică la peste 7 milioane de lei.