Micul orasel de frontiera Siret era ticsit joi de politisti aflati in cautarea asasinilor unei femei in varsta de 39 de ani si ai fiicei sale in varsta de 6 ani, ucise miercuri seara in apartamentul in care locuiau.

Carmen Hritcu, sotia valutistului Vasile Hritcu, a fost omorata la intrarea in apartament, iar fetita lor a fost impuscata in timp ce privea un film de desene animate pe calculator, potrivit spuselor barbatului, care a descoperit cadavrele celor doua in momentul in care s-a intors acasa.

Femeia de 39 de ani si fiica sa de 6 ani au fost impuscate in cap cu o arma cu calibrul de 9 milimetri, probabil cu amortizor. Anchetatorii au gasit in locuinta ravasita a familiei Hritcu si un tub de cartus gol.

"Au fost luate masuri sporite de control la frontiera si in oras. Sunt efective importante dislocate in zona, orasul este verificat pas cu pas, iar anchetatorii discuta cu rude si cunoscuti ai familiei si verifica relatiile de afaceri ale sotului femeii", a declarat seful Inspectoratului Judetean de Politie Suceava (IPJ), comisarul-sef Ioan Nicusor Todiru.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei locale, Gabriel Panţiru, ipoteza jafului pare mai plauzibilă, dat fiind faptul că din locuinţa familiei Hriţcu a dispărut o sumă importantă de bani, fără a spune însă despre cât ar fi vorba.

În schimb, persoane apropiate familiei valutistului Vasile Hriţcu susţin că din apartamentul acestuia ar fi fost furată suma de 45.000 de euro. Aceleaşi surse povestesc faptul că Vasile Hriţcu îşi racola clienţii din zona pieţei din localitate şi că, de multe ori, îi trimitea să schimbe valuta la domiciliul său, tranzacţiile fiind încheiate de soţia sa, Carmen.

Întrucât nici unul dintre vecini nu a auzit împuş căturile, anchetatorii bănuiesc că au folosit un pistol cu amortizor. Deoarece crima a fost comisă ziua în amiaza-mare, între orele 13.00 şi 16.00, poliţiştii cred că asasinii nu sunt din localitate. De altfel, cea mai vehiculată variantă în rândul localnicilor este aceea că autorii sunt asasini profesionişti din Ucraina, localitatea Siret fiind situată la doar patru kilometri de graniţă.

Există un singur martor, care susţine că a văzut două persoane suspecte, un bărbat şi o femeie, în zona blocului familiei Hriţcu în intervalul în care s-a petrecut fapta.

Vasile Hriţcu a fost audiat ore în şir de poliţişti. Singura declaraţie dată în faţa anchetatorilor a fost aceea că nu suspectează pe nimeni şi că nu-şi poate explica cine şi de ce a putut comite aşa ceva.