Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, dat publicităţii luni, două cadavre au fost găsite vineri de poliţişti şi pompieri în satul bihorean Tămăşeu. Un localnic de 68 de ani a chemat Poliţia, după ce în balta din spatele grădinii sale a văzut corpul unei femei.

Un echipaj al ISU Crişana a scos cadavrul din apa de aproximativ doi metri înălţime, găsind tot acolo şi corpul neînsufleţit al unei fetiţe.

Poliţiştii le-au identificat ca fiind o localnică de 43 de ani din Tămăşeu şi fetiţa ei de 10 ani. Cadavrele nu prezentau urme vizibile de violenţă, iar în urma efectuării necropsiei de către Serviciul de Medicină Legală Oradea s-a stabilit că decesul victimelor s-a produs în urma asfixiei mecanice prin înec.

"Din investigaţiile efectuate de poliţişti rezultă că femeia şi fiica sa s-au deplasat la balta respectivă pentru a căuta lipitori, împrejurare în care au alunecat în apă şi s-au înecat", se arată în comunicat. În cauză nu există suspiciuni de omor.

Lipitorile sunt folosite în scop medicinal, de cele mai multe ori în operaţii şi traume. Când sângele acumulat cauzează probleme, lipitorile reduc volumul de sânge din ţesuturi.

Tot vineri, în jurul orei 21, un bărbat din Bălnaca, sat aparţinând comunei Şuncuiuş, a murit strivit de roţile propriului său tractor. Bihoreanul, în vârstă de 67 de ani, tracta cu o semiremorcă lemne de foc, iar în momentul în care a coborât o pantă a pierdut controlul vehiculului şi a căzut, fiind strivit de tractor.