Circulaţia rutieră în centrul Oradiei a fost îngreunată luni dimineaţă preţ de câteva zeci de minute, din cauza unui accident rutier. O Dacia Nova care venea dinspre Piaţa Unirii spre strada Avram Iancu s-a lovit din plin cu un Nissan NP 300 Pick Up ce mergea pe direcţia Iuliu Maniu - Traian Moşoiu.

Din impactul dintre cele două maşini, Solenza a fost împinsă pe trotuar, până în peretele unei bănci, iar Nissanul s-a oprit într-un stâlp. Şoferul şi pasagera din Solenza, mamă şi fiu, au fost răniţi, iar un echipaj SMURD i-a transportat de urgenţă la spital.

"Bărbatul, în vârstă de 22 de ani, a suferit leziuni minore. Mama sa, în vârstă de 51 de ani, are un traumatism cerebral ce urmează să fie investigat şi un traumatism toracic. Viaţa nu îi este pusă în pericol", a declarat şeful UPU-SMURD, dr. Hadrian Borcea, pentru BIHOREANUL.

În timp ce Nissanul a putut pleca pe propriile roţi de la locul accidentului, Solenza, care a fost serios avariată, a trebuit să fie remorcată.

"Vom continua cercetările pentru a stabili abaterile rutiere care au dus la impactul dintre cele două autoturisme", a precizat comisarul şef Viorel Danciu, de la Poliţia Rutieră, care a efectuat cercetarea la faţa locului.

Întrucât intersecţia este una semaforizată, iar semafoarele funcţionau, cel mai probabil accidentul s-a produs pentru că unul dintre şoferi a trecut pe culoarea roşie.