Miruna Pascu, mama șoferului de 19 ani, Vlad Pascu, care, drogat la volan, a intrat cu mașina într-un grup de persoane, în stațiunea 2 Mai, omorând doi tineri, a fost arestată preventiv, vineri, scrie hotnews.ro.

Ea este acuzată de infracțiuni contra înfăptuirii justiției, după ce ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul fiului ei. Mai precis, a amenințat o tânără din anturajul fiului său că, dacă îl va denunța, va face publice date compromițătoare despre ea.

„O situație dramatică pentru toată familia”

„Din cercetări a rezultat faptul că, în mod conștient și deliberat, inculpata a exercitat presiuni de natură să constrângă moral o persoană, pentru a o determina să nu dea declarații de martor sau să facă declarații mincinoase, într-o cauză instrumentată de către DIICOT – Serviciul Teritorial Constanța privind infracțiunile de deținere, fără drept, de droguri de risc, în vederea consumului propriu”, a transmis DIICOT.

Vineri, Tribunalul București a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, soluție pe care femeia a și atacat-o.


(sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

„Vlad Pascu este în arest, tatăl lui este sub control judiciar, mama lui este arestată preventiv. Este o situație dramatică pentru toată familia (...) Părinții sunt divorțați, mai au un copil minor singur acasă”, a spus avocatul Mirunei Pascu, Adrian Nedea, citat de hotnews.ro. El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, spunând că „în perioada următoare” Miruna Pascu va transmite presei punctul ei de vedere.

Tatăl lui Vlad Pascu, Mihai Pascu, a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Joi, la ieșirea de la audierile de la DIICOT, el a făcut un gest șocant: a intrat cu motocicleta în grupul de jurnaliști care încerca să-l intervieveze. Acum, bărbatul este cercetat și pentru vătămare corporală din culpă.

Șoferul, anchetat pentru noi infracțiuni

DIICOT a mai anunțat vineri că Vlad Pascu, aflat în arest în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, a fost pus sub urmărire penală și pentru alte infracțiuni: deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Asta s-a întâmplat la o zi după ce oamenii legii au făcut mai multe percheziții, inclusiv în casa familiei Pascu, în ceea ce au denumit „Operațiunea Hidra”. 

„S-a reținut că inculpatul (n.r. Vlad Pascu) a cumpărat, în mod repetat astfel de substanțe, în vederea consumului propriu, dar și pentru a le pune la dispoziția altor consumatori, cu ocazia unor petreceri private, organizate la domiciliul său”, a transmis DIICOT.

Șocant este și că, potrivit unor stenograme din dosarul DIICOT, mama băiatului, Miruna Pascu, i-ar fi furnizat acestuia pastile de Xanax, cu scopul de a se droga. 

„Doamne, eu nu-l ajutam cu niciun fel de Xanax, el a avut reţetă până la un moment dat, şi eu am avut pastile rămase acasă, că i-au rămas şi alea au termen de valabilitate, un an jumate nu ştiu cât Dumnezeu a avut, eu nu l-am ajutat, eu n-am relaţii, eu nu ştiu pe nimeni de unde să cumpere, eu nu ştiu nimic, îţi repet, dar când mi-a zis că mai are probleme, îi mai dădeam din ce rămăsese, că mai am şi acuma „neintelibigil” şi nu mai ştiu ce căcaturi, că le-am aruncat zilele trecute când am făcut curat, că m-am enervat, am fost la doi psihiatrii pentru el”, i-ar fi spus Miruna Pascu unei martore din dosar, discuție interceptată de procurori și redată de G4media.ro.

(sursa foto: Inquam Photos/George Călin)

O tragedie care putea fi prevenită

Accidentul care a adus familia Pascu în atenția publicului s-a petrecut pe 18 august, în 2 Mai. Drogat la volan, Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de 8 tineri, omorând doi studenți. Apoi, el a fugit de la locul accidentului.

Drama a scos la iveală însă grave probleme în rândul Poliției, pentru că Vlad Pascu a fost oprit de un echipaj în aceeași noapte, chiar înainte de a provoca accidentul și, deși în mașina lui au fost găsite droguri, a fost lăsat să plece, fără a fi testat pentru consum de droguri.

Cu o zi înainte, șoferul mai fusese oprit de Poliție, tot fără a fi testat. În plus, a fost lăsat să plece deși mașina pe care o conducea nu avea asigurare RCA valabilă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!