Un tânăr în vârstă de 25 de ani, care a fost abandonat imediat după ce s-a născut în maternitatea din Oradea şi a locuit în orfelinatul de pe strada Traian Lalescu până la doi ani, o caută acum pe cea care i-a dat viaţă.

Adoptat de o familie din Olanda, ţară în care locuieşte şi acum, bărbatul ştie numele mamei sale, data naşterii acesteia şi strada pe care aceasta locuia înainte să-l nască. El şi-a spus povestea pe o pagină de Facebook dedicată copiilor abandonaţi în România şi adoptaţi apoi în străinătate, „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României”.

„Salutări din Olanda! Numele meu la naştere a fost Ungur Bogdan Richard, născut pe 10 mai 1995 în Oradea, judeţul Bihor. (...) Sunt în căutarea mamei mele naturale, despre care ştiu că se numeşte Ungur Monica-Maria”, a scris tânărul. Potrivit acestuia, mama lui naturală ar avea acum 43 de ani, înainte să-l nască a locuit pe strada Bradului din Oradea, iar acum ar putea locui în zona Gării din oraş.

Din câte știu, mama mea are două surori şi a mai avut un copil înaintea mea. M-aş bucura enorm să o cunosc pe ea şi familia ei. Îmi doresc foarte mult să-mi aflu rădăcinile. Vă rog să distribuiți pentru cât mai multe şanse de a o găsi pe mama!”, a mai scris Bogdan.

Mesajul, postat duminică pe Facebook, a adunat sute de comentarii şi distribuiri. Printre cei care i-au văzut anunţul se numără şi foste angajate ale orfelinatului, care au mărturisit că şi-l amintesc, ba chiar că era alintat „Bondăraş”.

UPDATE:

Pe pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României” a apărut ulterior informaţia că familiia lui Bogdan a fost găsită, fără a fi precizate însă alte detalii.