Mai multe mame de bebeluşi vor să protesteze luni, în faţa Ministerului Muncii. Câteva au şi stabilit că vor merge miercuri la Primăria Capitalei pentru a depune solicitarea de autorizare a protestului.

Mamele sunt nemulţumite de decizia Guvernului de a micşora indemnizaţia pentru creşterea copilului şi susţin că prin această măsură va scădea natalitatea în România. 

Femeile propun guvernanţilor măsuri prin care se poate evita această diminuare a indemnizaţiilor: reducerea categoriilor de cheltuieli imense din bugetul Statului (cheltuieli cu achiziţiile, cheltuieli de protocol, cheltuieli de transport, cheltuieli cu personalul entităţilor de Stat, renunţarea la clientela politică, reducerea pensiilor şi a salariilor "nesimţite", renunţarea la înnoirea parcului auto al Parlamentului, eficientizarea structurilor Statului, pentru a se elimina incompetenţa salariaţilor şi de a-I face capabili să concureze oricând cu cei din mediul privat, responsabilizarea celor ce guvernează această ţară, şi sancţionarea lor concretă dacă măsurile propuse de aceştia se dovedesc a fi ineficiente, dar şi impozitarea câştigurilor obţinute de lăutari şi manelişti.

Protestul mămicilor a fost organizat şi stabilit în urma mai multor discuţii pe forumuri şi site-uri de socializare. Potrivit unuia dintre acestea, femeile au hotărât să confecţioneze pancarte cu lozinci de genul "Copiii nu se cresc cu pâine goală!", "Copiii nu se cresc în pielea goală!", "EBA să-şi crească copilul cu 6 milioane!", "Pamperşi pentru Băsescu!", "Lăsaţi banii copiilor în pace!", "Muritorii de foame de azi, emigranţii de mâine!".

De asemenea, ele au propus să aducă câţi mai mulţi pampersi "folosiţi". "Putem începe să-i strângem încă din weekend într-un recipient etanş", scria o mămică pe forum.